kort inlägg.

I morse ville min kropp verkligen inte kliva upp ur sängen. Inte mitt huvud heller för den delen! Sängen va så varm och skön och lägenheten så förbaskat kylig. Den planerade morgonduschen blev inte av utan jag kröp ner en stund till. Riktigt höstväder ha det varit idag. Kallt och blåsigt. Nollgradigt när Alex kom hem. P.g.a. vädret ick jag och Moa på stan efter föreläsningarna med planer på att hitta vantar, mössa och halsduk. Moa hittade alla tre, jag däremot köpte två par billiga fingevantar bara för att ha nånting. Jag hittade inte riktigt nånting som föll mej på läppen. Det får bli nästa gång.

en dag som alla andra.

Har precis kommit hem från skolan. Har haft tre föreläsningar idag. Om leversjukdomar, njursjukdomar och hudsjukdomar. Den sistnämnda var riktigt intressant. Jag gillar den läraren jättemycket för hon är snabb och berättar mycket historirer om vad man kan träffa på inom vården. Vi fick se många läskiga bilder på olika hudåkommor som acne och psoriasis. Kom fram till nästan hela min familj har atopi när hon berättade om det. Detta gjorde självklart att man blev ännu mer intresserad. Med hjälp av följande symtom kom jag fram till att jag har atopi:

  • Dermagrafism - man kan "rita" på huden med hjälp av nageln eller liknande (det blir vita upphöjda streck)
  • Det kliar något fruktansvärt om man har yllekläder på sig eftersom man har så torr hud.
  • Eksemen sitter främst i knäveck, armveck och halsveck (kallas även böjveckseksem)
  • Ofta väldigt torra läppar och spickor i mungipor.
  • Debuterar i 90 % av fallen innan man fyllt 1 år.
Mina eksem har växt bort men resten av symtomen finns kvar, och man får enligt min lärare leva med att ha torr hud hela livet. Man har tydligen tur om det växer bort av sig själv för det blir mycket värre i vuxen ålder. Atopi är en genetisk rubbning som ger tendens att utveckla astma, hösnuva och atopiska eksem. Jag har dock (inte vad jag vet) varken astma eller hösnuva. Atopi är mycket vanligt!


bra och dåligt.

Idag har väl varit en rätt hyffsad dag. blev en väldig mix av bra och mindre bra grejjor.


Bra saker:

  • Klev upp kvart i sju och insåg att mitt hår faktiskt såg riktigt bra ut idag, alldeles lockigt. Annars brukar jag se ut som ett troll om jag lägger mej med blött hår.
  • De delade ut rabatthäften med 48 rabattkuponger från Birsta city idag på skolan. Jag fick Moa's också eftersom hon redan hade en. Hon tänkte att jag kunde behöva den eftersom alla systrarna också ska shoppa.
  • Kom hem och tittade i brevlådan. Hade fått rabatterbjudanden från Ellos. Sugen på att besälla.
  • Har gjort helg idag eftersom jag är ledig imorn.

Mindre bra saker:

  • Imorse när jag var helt klar och skulle gå tittade jag i kalendern och insåg att jag började 45 minuter senare än jag beräknat. Kunde sovit längre.
  • Somnade i princip på föreläsningen så jag känner inte att jag blev klokare av att sitta där i flera timmar.
  • Kom hem och tittade i brevlådan. Hade fått en räkning på 300 kr för mitt besök på akuten.

helgen.

Helgen har varit väldigt lugn. Jag och Alex har mest bara slöat i soffan och kollat på alla repriser från den gångna veckan. Alex missar ju nämligen alla tv-program eftersom han inte kommer hem förrän kl 22.00. Alex bakade kanelbullar i lördags så då var det ju lite bestyr med det. Igpr städade vi lite och handlade mat, sånt där tråkigt som måste göras.
Kom hem ganska tidigt idag så då tog jag tag i diskberget i köket. Pluggade även lite för en gångs skull.  Blir mer av den vara imorn då jag är ledig. jag känner verkligen att jag bara gjort tråksaker de senaste dagarna. Tur att det blir mycket roligheter i helgen då mamma och systrarna kommer på en shoppingrunda. Dessutom har Moa inflyttningsfest! Yeah!

nymodigheter.

Man slutar då aldrig att förvånas! Läste på Afonbladet att det just har lanserats en eko-dildo! Man vevar tydligen upp den så att det inte behävs batterier. "Veva i 8 minuter och få njutning i en timme". Den är även gjord av återvunnen plast och metall. Nån mer än jag som känner att det här med Go Green ibland går till överdrift?

varm filt men obekväm säng.

Igår kväll vid elva-snåret satt jag och Alex och tittade på "Scarred" på MTV. Det va en kille som bröt handleden så benpipan stack ut, vilket inte direkt är ovanligt för det programmet. Helt plötsligt började jag må illa som bara den. Tänkte att jag skulle gå på toa och sedan borsta tänderna. När jag reser mig upp känner jag att det svartnar lite för ögonen. Hinner inte sätta mej på toaletten innan jag välter och landar med ett jävla brak på badrumsgolvet. Tänkte att det va väl jävligt klantigt att inte hinna sätta sig för att återhämta sig från yrseln. Sätter mej upp på toaletten och svimmar tydligen en gång till för sedan vaknar jag av att mina armar och ben krampar. Har ingen aning om hur länge jag varit borta eller vart jag var. Vilade en stund på sängen tills jag kunde stå på benen och sen åkte vi in till akuten. Alex fick sitta i väntrummet på grund av svininfluensan. De tog EKG, blodtryck, puls och saturation. Jag berättade bestämt att jag inte gick med på att bli stucken om det inte var absolut nödvändigt eftersom jag HATAR nålar. Alla värden såg tydligen bra ut. Jag fick en uppvämd filt eftersom de klätt av mej och för att jag skulle kunna slappna av. Fick ligga på bristen och vila/sova i två timmar innan läkaren kom och gjorde lite neurologiska undersökningar och sen fick jag gå hem eftersom jag ändå inte ville att de tog blodprover och då kunde de inte göra nått mer. Kom hem vid kvart över två och klev upp halv åtta. Seg dag idag!

Slutsats: när man svimmar för första gången i sitt liv kan man lika gärna göra det ordentligt!

ännu en dag på "jobbet".

Har varit på skolan idag igen för föreläsningar om cirkulation och hjärtsjukdomar. Väldigt intressant må jag säga! Framför allt eftersom det är så vanligt med hjärtsjukdomar i Sverige och det känns som att man kommer i kontakt med det mycket inom vårdyrket.
Nu sitter jag och tittar på lyxfällan. Jag kan för mitt liv inte förstå hur man tänker när man försätter sig i en sån situation.  Jag har väldigt svårt att tänka mig att jag skulle ens skulle skaffa ett kreditkort. Det man inte har råd att köpa får man helt enkelt ge fan i att köpa. Spara lite pengar vet ja så kan du ju kanske köpa det du vill ha om någon månad. Hett tips!
Jaja, jag önskar er alla en trevlig och skuldfri kväll! Ciao..

top gear.

Bilprogram brukar oftast vara så otroligt tråkiga. Det pratas mest om funktioner och delar som man inte ens vet vad det är. MEN, det finns ett biprogram som sänds på 9:an som faktiskt är riktigt underhållande. Och då menar jag riktigt underhållande! Jag och Alex brukar ofta skratta så vi gråter. Jag ger er ett smakprov men det är svårt att förstå om man inte ser hela avsnitt. I just detta klipp utreder dem påståendet att ingen bra bil gjorts under kommunistiskt styre. Enjoy!








plugg.

Nu har jag precis ätit middag. I brist på inspiration blev det fiskpinnar och potatismos. Gjorde åtminstone moset själv, något bättre i alla fall. Nu sitter jag och ser på skitprogram på tv och väntar på att Alex ska komma hem nån gång. Men det dröjer ett tag till.

Försov mig imorse vilket inte direkt är en kanonstart på dagen. Skulle träffa Moa i bibblan kl 10 men hade ställt alarmet på just kl 10. Intelligent! Jaja, det var ju inte föreläsning så då gjorde det inte så mycket. Jag och Moa skrev om alla cancersjukdomar vi ska ha på tentan. Jag och Moa blev helt paranoida när vi läste om bröstcancer. Man läser om riskgrupper m.m och får för sig att man helt säkert kommer få bröstcancer. Förresten är det ungefär en av tio kvinnor i Sverige som drabbas så chansen är ganska stor! Huvva! Många läskiga bilder finns det i böckerna också. Usch!


hjärnblödning.

Jag måste råkat ut för nån förbannelse som gör att jag blir sjuk så fort jag är ledig. Va på KTC (träningsavdelningen på sjukhuset) igår. Vi fick lära oss att ge tillsatser i infusioner, ge blodtransfusioner och sätta PVK. För er som inte vet så är det en "plastnål" som man sätter i armen som man kan få dropp och liknande i. Blev avsläppt på ICA för att handla en påse chips bl.a. Provade en ny smak som heter Sourcreme och bearnaise. Blev faktiskt besviken måste jag säga, smakade som vanliga sourcreme. När jag kom hem somnade jag på soffan. När jag vaknade kände jag att jag hade huvudvärk. Som vanligt när jag får huvudvärk så får jag inte det på normala ställen. Jag hade huvudvärk precis ovanför ögonen (under ögonbrynet) och i näsbenet. Ju längre kvällen gick ju värre blev det. P.g.a detta så gick jag och la mej vid elva. Vaknade igen vid 3 av att jag hade så jävulskt ont i skallen. Kändes som om ögonen skulle trilla ur huvet på mej. Självklart har vi inte heller några ipren hemma. Kunde inte somna igen för det gjorde så jävla ont så jag gick upp och drack lite vatten och släckte en lampa eftersom ljuset stack som nålar i ögonen. Kändes som jag skulle kräkas av smärta. Vid det laget va jag fan övertygad om att jag fått en hjärnblödning. La mej i sängen igen och försökte sova. Alex vaknade så jag fick ligga på hans arm och han masserade min panna. Somnade tillslut. Vaknade igen vid sju och gick på toa. Somnade tillslut om igen och sen klev vi upp vid tio för vi har tvättid idag. Nu har jag bara lite ont ovanför högra ögat så jag hoppas att det ska gå över helt snart så jag slipper tillbringa hela helgen med det här. Tur att man har världens bästa pojkvän som tar hand om en=)

uppdatering.

NU känns det som att det var flera år sen jag skrev sist. Har bara inte orkat. Vi va dessutom hemma i Nora i helgen så då blev det inte riktigt tillfälle. Uppdateringen sen sist lyder:

Sjukdomen höll bara i sig min lediga dag. Dagen efter när jag skulle till skolan var jag frisk som en nötkärna. Är det inte typiskt!?

I fredags hämtade jag ut min nya telefon och tog bussen hem till pappa. Käkade en god middag och bara umgicks med familjen.

I lördags va det surströmming i Skullersta. Rättare sagt Alex och Göran åt surströmming. Själv åt jag sill istället och viktor åt köttbullar och rostbiff. Sedan var det fest hemma hos Johan. Pratade gamla minnen från ullångers-tiden med Thomas Norgren. Trevligt!

På söndagen käkade vi middag hos Linda och sen bar det av till Sundsvall igen.

Sedan dess har jag i princip gått till skolan, kommit hem och sett på tv, väntat på att Alex ska komma hem och sen gå och lägga mej. Idag var man riktigt jävla trött på sista föreläsningen. Dessutom är lärarn värdelös. Hon är en väldigt snäll människa och säkert en jättebra sjuksköterska men helt jävla värdelös på att lära ut! I alla fall, när halva föreläsningen gått är det bara ca 10 personer kvar och alla är så trötta att vi inte kan koncentrera oss. Varje gång lärarn frågar oss om nånting hon nämnde för 3 sekunder sedan kan ingen svara. Det märktes verkligen att vi va trött när lärarn nämner nånting om nån hon jobbat med som kunde lukta sig till om någon var sjuk när de hade bajsat. Hon säger då "hon va skitbra på bajs" varav Moa och jag lägger av ett FETGARV och verkligen viker oss över bänken. Vi skrattade verkligen i flera minuter. Inte uppskattat av läraren direkt!

Efter skolan gick jag och Moa och tog en kebabrulle och drog sedan till förrådet (studentbostadsområde) där storcapsen skulle gå av stapeln kl 5. För er som inte vet går det typ ut på att man ska kasta smutsiga äckliga kapsyler i varandras ölglas och den som missar får dricka. Kom hem igen vid nio med händer som luktar öl eftersom jag hjälpte till att städa efter alla fyllon (jag va nykter). Kapsylerna sopades upp från asfalten för att användas vid nästa tillfälle=).

Nej nu ska jag fan sova! Good night!



värt.

Idag har inte varit en speciellt rolig dag. Det började med att jag va snorig hela dagen igår. Alex kom hem från jobbet tidigare igår kväll för att han hade så ont i magen. Jag var ju som sagt ledig idag så vi tog en sovmorgon. Båda var helt jävla utslagna. Klev väl upp vid 11. Jag insåg då att näsan var helt igentäppt, var något hes, ont i halsen och dessutom var jag öm på vänstra sidan av halsen. Jag brukar verkligen aldrig vara sjuk, och är jag det brukar jag typ vara lite snorig inget mer. Alex hade dessutom fortfarande väldigt ont i magen så min lediga dag har tillbringats i soffan med Alex, SJUK!  Så jävla typiskt att man ska bli sjuk precis idag. Jag är verkligen aldrig sjuk annars, ALDRIG! Sist jag hade feber gick jag i lågstadiet. Jag har aldrig haft en svullen halsmandel förrän nu! Jag blev inte ens sjuk sist Alex hade magsjuka och då sov vi i samma säng. Suck!

trötthet.

Ja tröttheten har redan börjat. Klev upp 7 imorse, slängde i mig lite frukost til vakna med the voice och traskade sedan till skolan. Blev faktiskt förvånad när jag klev utanför dörren, det var riktigt varmt idag. Första föreläsningen va om reumatiska sjukdomar. Det kunde ha varit en intressant lektion om inte läraren hade tilltalat klassen som om vi gick i lågstadiet och dessutom omöjligen kan ha en pedagogutbildning eftersom hon inte kan förklara för fem öre. Kände mig inte mycket klokare när jag  gick därifrån. På lunchen gick jag, Hanna och Moa in till stan för att köpa skolmaterial. Det behövdes. Nästa föreläsning var om EKG, den va verkligen skitintressant. Vi fick titta på massa olika EKG-kurvor och lära oss att tyda olika förändringar. Sånt gillar jag=) Imorn är jag ledig. Jippi! Då hinner jag vara lite med Alex innan han åker till jobbet=) Jag har verkligen ingen aning vad jag ska göra resten av dagen. Plugga kanske? NÄ!



RSS 2.0