mission acomplished.

Idag har jag spenderat hela dagen med att organisera förrådet. Det har verkligen sett hemskt ut. Fullt med skräp som bara stod staplat på varandra så att man var tvungen att lyfta allting för att komma åt det som var underst (för på nått sätt är det ju alltid det man ska åt). Så jag och Alex tog en sväng på IKEA under förmiddagen. Där inhandlades två lagerhyllor och några plastbackar. Sedan har jag spenderat resten av dagen med att först plocka ut allting ur förrådet och sedan plocka in allting i hyllorna igen. Samt göra mej av med massa bråte som har ställts ut dit för att man tänker: "jag ställer det här så kommer jag ihåg att slänga det sen".

Så här hemskt såg det ut innan:




Och så här mycket mer organiserat blev det efteråt:


idag är en bra dag.

Ja idag är det en bra dag! Först och främst för att paktikkursen börjat och det ska bli så himla roligt att få göra ÅTTA VECKORS praktik på sjukhuset! Idag har vi varit på träningsavdelningen på sjukhuset och fräschat upp de praktiska kunskaperna. På måndag drar praktiken igång och det ska bli så himla roligt. Det är det här man har väntat på under utbildningen. Nu är det bara tre terminer kvar och alla terminer har mycket praktik. Just how I like it! =)

Jag kollade mitt konto idag och det visad sig att det blivit ett rejält klirr i kassan. Hade nämligen fått en utbetalning på 12 000 från CSN. Härligt! Förnuftig som jag är ska ungefär hälften in på sparkontot på en gång så jag inte hinner göra av med de på skitsaker.

Jag har också beställt lite saker från internet som jag vill ska komma nu! Går bara och väntar och väntar...Det tar i och för sig lite tid att skicka saker från england.

Jag tror nästan att jag ska avsluta denna toppendag med ett glas rött och mys i tv-soffan=)

tenta.

Ja då idag var den sista tentan för denna termin. Palliativ vård va det vi skulle skriva om. Kan inte påstå att jag pluggat tillräckligt. Tentan började inte förrän kl 14 idag så man fick lite sovmorgon vilket var riktigt skönt. I vanliga fall brukar tentorna börja kl 8. Det var verkligen en riktig skittenta! Den liknade ingen av de tidigare tentorna och det sög ju rejält eftersom det är dem man har pluggat på i brist på nyttig information i böckerna. När vi har pluggat den här veckan har man typ fått kolla upp svar på tentafrågor på internet eftersom det inte gått att hitta i böckerna. Och nu gnäller jag inte bara, det kan bevisas med hjälp av ett citat som härstammar från vår studiestund i måndags och som jag lånat från Hannas blogg.

Hanna: nu skriver jag det som står i den här boken. vad skriver du?
Jag: - Förklaring-
Hanna: Var hittade du det?
Jag: I Bitchslap Barbie's blogg.

När Bitchslap Barbie's blogg innehåller bättre fakta om smärta och nerver än studielitteraturen är det illa!!! Det sista som ska göras innan man kan påbörja nästa termin på måndag är att lämna in världens mest meningslösa uppgift. Uppgiften är att man på max ett A4 ska reflektera över vad man lärt sig under kursen och hur den förändrat en som människa och i ens framtida yrke. Det är väl inget fel med det men grejjen är att vi ska koppla detta till två artiklar. Jag tycker det är ganska motsägelsefullt att man ska bevisa sina egna reflektioner med vetenskapliga artiklar. Dessutom får man godkänt bara man lämnar in det så det verkar inte vara en vidare viktig uppgift. Jajja..bara att masa sig till skolan innan klockan tolv imorn och lämna in skiten!

tips.

Nu var det riktigt länge sen jag skrev. Har egentligen ingen ursäkt förutom att jag inte orkat. Men nu ska jag ge er ett tips. Jag testade nämligen en grej med mitt hår under julhelgen. Det tar inte alls lång tid att göra och man behöver inga dyra locktänger eller spolar. Jag förklarar med bilder eftersom det är enklare.

Det första gör man på kvällen. Man börjar med att ta en slinga hår. Sedan tvinnar man den tills den börjar sno sig runt sig själv. Då snurrar man den runt och och fäster med en hårnål. Eftersom mitt hår är så långt så fick jag lägga ner snurren mot huvudet och fästa en nål igenom. Sedan sover man med snurrerna. På morgonen såg det ut så här:
(de här morgonbilderna såg förjävliga ut så jag blurrade lite)







När jag tagit ut hårspännena såg håret ut så här:





Och efter lite jobb med hårborsten och när jag satt i några hårspännen:






Det blev väldigt mycket volym må jag säga. Prova vet jag! =)

RSS 2.0