ännu mera shopping.

Idag brände jag rejält med pengar på stan med Moa. Men till mitt försvar var det saker jag behövde och funderat på bra länge! Med mej hem följde en skinnjacka från Cubus, en handväska från Åhléns, jeansleggings från Vero moda och skor från ICA Maxi (!). Jeansleggingsen är ganska ljusa med snygga slitningar. Skorna är conversekopior som är helt okej dels för att det inte har nått fult fejk-märke på sig och framför allt för att de bara kosta en hundring! Sweet! Dock fanns det bara vita kvar vilket innebär att de kommer vara skitiga bortom all igenkänning om en vecka. Nej nu måste jag fixa inför resan till göteborg imorn. Hörs!



klockren.

Lady GaGa's nya video är så jäkla klockren! Den konstigaste videon någonsin!!! Haha..gillar verkligen hennes lilla glädjeskutt når hon blir frisläppt från "prison for bitches" =) LÅten sätter sig verkligen på hjärnan på en gång!


skitopponering.

Idag har jag tillbringat dagen hos Hanna. Vi har skrivit på opponeringen vi ska ha på fredag. En jävla massa strul blev det med det också!!! Först får vi ett mejl av tjejen som ska opponera på vårt arbete att hon inte ska vara med på fredag och att vi måste fixa så att någon annan opponerar på vårat arbete! För det första kunde hon väl för fan komma på lite tidigare att hon inte kunde vara med och för det andra är det ju fasen inte våran uppgift att se till att någon annan läser igenom vårt arbete, det är ju hennes eller lärarens jobb. Hur som helst så ringde vi till läraren för att se så att allt skulle fungera ändå. Hon säger då att en annan tjej i gruppen bara struntat i att lämna in så hon visste inte om tjejen ifråga skulle vara med heller. Läraren frösäkrade att hon skulle ordna allting och sedan skicka ett meddelande på portalen. När vi då har skrivit klart vår opponering på 3 sidor så ser vi att hon (läraren) nu skrivit att vi ska opponera på ett annat arbete! Helvete heller tänkte vi!!! Bara att ringa läraren igen och förklara att vi inte så hemskt gärna slänger två dagars arbete i papperskorgen och börjar om så då fick hon andra opponentlistan igen. Nu återstår bara att se på fredag om alla har opponerat på rätt arbete. Spännande!!
Blev iaf en himla trevlig lunch hos Hanna idag: rådjursstek med stekt potatis och gräddsås. Och till efterrätt kanelpannkakor med drottningsylt. MUMMA!
Var förresten på stan igår och inhandlade ett par jeans-leggins, grå tygskor och trosor på H&M för mitt presentkort jag fick i julklapp. Allt detta för 400 kr..inte illa tycker jag! Tog mig också en sväng in på makupstore och handlade världens bästa grejj. Neutralizer yellow heter den. Det är en tub med gult innehåll som man blandar med sin foundation och applicerar på ställen där man är röd. Toppenbra eftersom jag alltid är röd på näsan, mellan ögonbryna, på hakan och på kinderna. Dessutom täcker den den röda näsan man får när man går ut i kylan. SUPER!

äntligen.

Äntligen är rapporten inskickad! Det betyder att man inte behöver fundera på den ett tag. Skönt!
Åkte ju till fjällen på sprotlovet med familjen och grannbrudarna. Blev dock inge höjdarresa då det va snöstorm och blåste 25 sekundmeter alla fyra dagar. Blev inte nått åkande i backen men det var väldigt trevligt ändå! Vi spelade yatzy hela dagarna eftersom det var det enda som fanns att göra. Jag måste säga att jag ÄGDE på yatzy. Jag slog sexor hela tiden och fick bland annat yatzy i fyror två gånger i samma omgång!!!
På vägen till Kittelfjäll tyckte vi att det va så himla många orstnamn som slutade på -sele. Så på hemvägen räknade vi hur munga det egentligen va...här är resultatet:
  • storsele
  • lycksele
  • råsele
  • åsele
  • almsele
  • gafsele
  • björksele
  • brattsele
  • gulsele
  • lillsele
  • junsele
  • osele
  • tarsele
  • lasele
  • ramsele
  • resele     16 stycken!!!
tänkte också bjuda på en låt som vi sjöng hela vägen hem i bilen.


brända pengar.

Idag har jag varit hos Hanna och skrivit på rapporten. Jag blev inte där så länge för det gick ganska fort. Kom på att det är utförsäljning på skokanonen så jag och Alex for dit när han hämtat mig. Där mötte vi Hanna och Calle=) Vi hittade inga skor för det verkade som att de bara hade utförsäljning på vinterskor!!! Tråkigt. Men när vi ändå va i Birsta passade vi på att handla lite andra grejjor. När vi åkte hem hade vi bilen fullastad med en ny TV-bänk (till nya TV:n), ett nytt  soffbord, ett X-box elite, spolarvätska, vindrutetorkare och mat. Inte illa för att ha åkt till Birsta på ett infall bara! Det blev jag som fick skruva ihop möblerna. Jag vägrar låta Alex göra det pga tidigare erfarenheter. Så fort han får skruvmejseln i handen blir han helt jävla galen...fly förbannad och bara skriker och kastar saker. Så blev det också när vi fick nya Tv:n i fredags och skulle montera fast foten. Så hädanefter är det jag som skruvar i hushållet! Bra kvinna reder sig själv!

Hittade lite fina instruktionsmanualer från IKEA (inte den första) på google!



...

Glömde ju impulsköpet som inte är ett impulsköp!? Alex och min TV är en riktig jävla tjockTV. Vi har funderat länge på att köpa en ny eftersom den gamla håller på att lägga av. I ca 1½ år har det synts en grön fläck på vänstra sidan av bilden och en lila fläck på den högra. Igår när Alex kom hem började också TV:n att ändra lite på ljudet. Ljudet flyttades nämligen mellan högtalarna. Vi åkte direkt till Mediamarkt eftersom vi kände att nu jävlar är det dags! Blev dock ingen Tv där eftersom det va så dyrt vi köpte en över internet istället! Så på måndag kommer förhoppningsvis en 40" LCD-TV hem till oss.

impulsköp?

Ja nu jäklar va det längesen men jag har helt enkelt inte orkat. Har jag inte haft praktik så har det varit rapportskrivande. Men lördag är min sista dag på praktiken så då ska jag skärpa mig på många plan tänkte jag. Idag har vi haft handledningsdag på praktiken. Vi gjorde en utvärdering av hur vi tycker att det har varit under de här 8 veckorna. Vi satt också och pratade mycket om allt som hänt på avdelningen under praktiken. Efter detta åt vi lunch på hotellet (på sjukhuset). Ärtsoppa och pannkaka med sylt och grädde, inte illa! När vi ätit oss så mätta att vi nästan sprack gick vi på ett studiebesök på baktlab. Det luktar fan illa där altlså! Bakterier överallt. Vi fick också se en mycket trevlig glasburk innehållande en ca 2 meter lång binnikemask som simmade omkring i vätska. Nästan så att den goda lunchen kom upp igen.

Häromdagen var jag påväg till busshållplatsen för att ta bussen ner till stan. Jag blev dock stoppad på vägen av en afrikansk man som undrade om jag kunde prata engelska. När jag svarat frågade han: would you like to be my friend? Jag bara skrattade....va fan svarar man på det. Han förklarade att han ville att jag skulle bli hans kompis så att jag kunde hjälpa honom att lära sig svenska. Jag föreslog att han skulle gå en kurs men han tyckte att verklig "fysisk" träning var bättre. Han pressade mig att ge honom mitt nummer i ca 5 minuter innan han äntligen fattade att jag inte ville se honom igen och jag gick därifrån. Han lovade dock att han skulle hålla utkik efter mej nbnär jag går till bussen. Aj aj! Detta kan bli besvärligt!

För nån vecka sen hade en annan av mina trevliga grannar gått ut på trappen i bara strumplästen när han var full som en kastrull vilket resulterade i att han ramlat och slagit upp ett jack i pannan. Jag och Alex bar in honom i huset igen och jag torkade av fejjan från blod. Sen vägrade han mer hjälp så vi fortsatte hemmåt.

Hej hopp från den galningstätaste stadsdelen i sundsvall! =)

toppendag.

Idag har varit en riktigt bra dag! Började med att det var "den glada busschaufören" som körde bussen imorse. Han va dessutom extra glad idag eftersom jag sa till honom igår att jag alltid blir på bra humör när det är han som kör. Yeah! När jag sedan kom till sjukhuset var det dags för en hel dags studiebesök på dialysen. Först och främst var alla i personalen så otroligt trevliga, inte minst hon som jag gick med. Kände mig som en i gänget på en gång! Dessutom var det verkligen superintessant att få vara med och lära sig mer om dialys. Jag kan inte påstå att jag förstod allt för det är så himla komplicerat, men jag fick ju vara med och knappa på maskinerna=) En annan sak som gjorde att dagen va bra va att det va så himla lugnt på den avdelningen, inte alls den stressen som på min vanliga avdelning. Det va så lugnt att jag fick en bok om dialysens historia att läsa för det inte fanns nåt att göra. LÅter tråkigt men boken va också intressant, massa bilder på de första dialysapparaterna och annan utrustning. Blev dessutom mycket skratt under dagen eftersom en av patienterna var väldigt skojfrisk. Härliga ordvitsar, precis min typ av humor (right Örjan?). En till sak som ytterligare ökar ett redan gott humör är det strålande vädret vi haft här i Sundsvall idag. Lagom kallt och stålande sol, sådär så det droppar från taket men inte blir tösnö.


Apropå det där med busschauförer så läste jag i Dagbladet sundsvall att alla busschauförer i sundsvall skulle gå på charmkurs idag! =) på tiden kan man tycka (förutom min favvochaffis då).

RSS 2.0