långhelg.

Det blev en förläng vistelse hemma i vackra Höga Kusten. Det blev aldrig att vi åkte tillbaka till Sundsvall eftersom jag inte behövde gå i skolan nånting. Bara på tisdagen mellan 8.30-12. Tog därför buss fram och tillbaka till sundsvall och spenderade måndagskvällen/natten själv där.  Eftersom bussarna till Sidsjön (där vi bor, ca 3 km från stan) verkar i det närmaste obefintliga fick jag släpa min packning till fots hem till lägenheten. Samma visa blev det på tisdag morgon då jag gick till skolan och senare till busstation. Nu hade jag inte speciellt mycket packning eftersom jag bara skulle stanna en natt men jag var tvungen att ha med mej datorn så jag kunde skriva på den förbaskade rapporten. Mina nackmuskler är helt förstörda. Jag måste vara ganska klen!

Idag klev jag upp kl 9 för att skriva det sista på rapporten som skulle vara inlämnad innan kl 12. Jag blev inte alls nöjd med resultatet men det känns ändå skönt att ha den inlämnad så att man slipper att tänka på det mer just nu. Hoppas på att jag blir godkänd. Annars får jag ta tag i det i sommar. Annars idag har jag och Alex varit i Kramfors och bland annat ätit på Sylos. Mumma! Sedan gick vi hem  till Linda (svärmor) och solade lite på hennes balkong tills hon kom hem från jobbet. Blev sedan en god middag hos henne.

Imorn blir det nog att besöka nån brasa. Sedan blir det fest hos antingen Pontus eller Johan. Det är inte bestämt än. På dagen hade jag bara tänkt sitta i solen och dricka nån god drink. Yes! =) Feel free to join.

helgens påhitt.

Kom till Nora i fredags och käkade grillat hemma hos Göran. Nice=) Alex mekade lite med bilen utan resultat. Sen tittade vi alla på "så ska det låta" (jag, Alex, Göran, Victor och Örjan) även om vi inte va speciellt koncentrerade på tv:n utan mest pratade. Senare somnade jag framför tv:n så Alex gick och stoppade mej i säng och gick tillbaka till soffan.

På lördagen vaknade jag vid 10 och drog upp Alex ur sängen, Han blev inte så glad. Jag sa till honom att han skulle ha längre tid på sig i det fina vädret men det höll han inte med om. Han gick ut och bytte däck på bilen och jag tittade på eftersom jag antagligen inte hade varit till så stor hjälp. Sen kom mamma och hämtade mej och vi åkte hem till Bjärtrå. Jag hjälpte mamma att linolja och kitta om alla fönster som ska vara till växthuset och hjälpte även Malin (syrran) med håret eftersom hon ksulle på fest. Käkade grillat igen och bara slappa på kvällen.

Idag vaknade jag alldeles själv vid halv 10 och efter en ganska snabb frukost gick jag ut med mamma och fortsatte med alla fönster. Höll på med det till klockan 14 så jag hoppas verkligen att man får lite färg för mödan. Kånka runt på alla fönster, riktigt kroppsarbete! Jag har tillbringat resten av dagen med att titta på Stina när hon har sytt på sin balklänning och fällt lite smarta kommentarer som hon tydligen inte uppskattade! Efter middagen fick alla fyra systrar (alltså mej inräknad) nått frispel och började fula oss och gapskratta. Mamma försökte prata i telefon och blev väldigt glad när vi levde om i köket...hihi=) Så går det när man skaffar fyra döttrar. Så det så!

                                                   

frukten av mitt arbete.

Har precis ätit upp densista biten av min cheesecake=) MUMS!! Den blev även uppskattad på praktikplatsen. Fick sluta tidigare idag eftersom det var min sista dag. Lite tråkigt att gå tillbaka till skolan faktiskt. Vi ska åka hem till Nora (och Bjärtrå) idag. Tydligen ska vi få grillat hemma hos Göran ikväll. Mmmm=) Vi får se om det blir nå mer skrivet här på bloggen efter måltiden.


                                                       

bakdag.

Imorse när jag gick till bussen höll jag på att bli överkörd av 10 rådjur. De stod vid vägkanten och stirrade på mej och när jag va typ 3 meter ifrån dem så bestämde de sig för att springa över vägen! Jag blev livrädd men de va ganska söta. Det var nämligen bara små söta rådjursungar, inga "föräldrar". När jag gått en bit till hörde jag en massa fåglar som lät så högt att jag tror de gick på nå knark. Det lät som om man va i fågelhuset på en djurpark. Sen kom et en kråka och flög precis förbi huvet på mej så jag blev livrädd igen! Händelserik morgon.

Idag har Alex bakat äppelpaj för han blev så himla sugen=) Den blev jättegod! Nu håller jag på att baka en cheesecake som jag ska ta med mej till praktiken imorn eftersom det är min sista dag. Jag verkligen älskar cheesecake men det är så jävla jobbigt att göra, ska in i ugnen 3 gånger!!! Men det är lätt värt det när man äntligen får äta den.Här kommer då bilder på våra fina bakverk=) Hann tyvärr inte fixa en bild på när cheesecaken är garnerad. Tänkte ha passionsfrukt ovanpå. Mums!

                                          

mmm pizza.

Jag och Alex har precis gjort den godaset pizzan hittils=) Vi gjorde en var så vi fick det vi ville på. Alex hade bacon, gul paprika, rödlök, fefferoni, färska champinjoner och ägg på sin pizza. Jag å andra sidan hade salami, rödlök, gul paprika, färska champinjoner och fefferoni. Mums fillibabba=)



Hann inte skriva nått igår eftersom jag är en så oerhört upptagen människa! =) Nej jag var tvungen att skriva på mitt arbete som ska vara klart nästa vecka. Sen började alla program jag skulle se på tv och sen var det bara direkt i säng eftersom jag måste gå och lägga mej kl 10 för att hinna få min skönhetssömn=)

Idag har äntligen värmen kommit!=) vi satt ute och solade mot husväggen. Det blev riktigt varmt, jag trodde nästan att jag skulle bränna mej.

halvdag.

Har varit på praktiken sedan 7 imorse och kom hem för en stund sedan. Anledningen är att jag ska till skolan för att ha omvårdnadshandledning. Det innebär att vi sitter i grupp och pratar av oss om någonting vi tycker har varit jobbigt på praktiken. Jag måste  åka och handla också=( Det är så jävla jobbigt att komma på vad man ska äta i veckan! Hinner inte skriva mer nu, ska iväg till skolan. Party on!

partyhelg.

Igår va det party=) Vi käkade pizza och förfestade och hade det riktigt trevligt! Sedan tog vi en taxi ner på Kårhuset. Till vår stora besvikelse va det absolut inge folk där! Typ tio pers om man inte räknar oss. Dessutom va det den värsta jävla skitmusiken nere på dansgolvet! Hade alldrig någonsin hört låtarna förut som förmodligen va från 80-talet. frågade om dom kunde spela Lady Gaga men det kunde de inte. Då frågade jag om de kunde spela nånting från i år och då tittade dem allvarligt på mej och skakade på huvudet. Nähäpp! Det va bara att gilla läget! Här kommer några bilder från igår.

                     

yes.

Nu har jag fått det bekräftat att Stina tänker komma imorgon. Dessutom ska morsan skjutsa henne så vi ska möta upp i Birsta eftersom mamma skulle på Jula eller nåt liknande. Finemang! =) Vi har precis kommmit hem från Kent och Sofia. Vi såg på tv, spelade TP och snackade skit. Jävligt trevligt! Självklart såg vi på "Så ska det låta". Agnes va ingen favorit, däremot Sebastian i ICA-reklamerna. Härlig som få=) Jajja, nu ska man slökolla på tv och sen sussa så man orkar kliva upp imorn!



                                                              

besök från syster?

Äntligen är det fredag! Som jag har längtat=)  Det har varit en bra vecka på praktiken. Jag fick ta ett blodprov i onsdags och det gisk som smort. Jag var självklart nervös innan men tanten var lugn som en filbunke. Nu har jag bara en vecka kvar av praktik och så ska jag skriva min rapport som jag självklart inte har börjat på än! Jag skjuter alltid sånt framför mej. Jag lär mej aldrig!
Imorn blir det fest! Vi ska väl förfesta lite och sen blir det kårhuset. Vi får väl hoppas att jag tar mej dit den här gången. Jag har försökt övertala min kära syster att komma hit imorn och parta! Jag hoppas att hon gör som jag säger (hon ska lyssna på mej för jag är äldst). Så nu lyssnar du på mej Stina och kommer hit!!! Nu ska jag ta med mej en cider och gå ner till Kent och Sofia.

                                                                      

ruskväder.

Fy fan säger jag bara! Vilket jävla ruskväder. Det snöade imorse när jag gick till bussen och det var inte lite heller. Snöandet fortsatte i stort sett hela förmiddagen. Jag blir så less! Det är ju för fanken den 16:e april idag! Jag vill ha sol och värme så att man kan sitta ute och steka=)

Imorse när jag gick till bussen upptäckte jag att den som designat byxorna jag hade på mej helt klart inte tänkt på vad som är praktiskt. Mina byxor är ganska pösiga och har därför snören längst ner för att inte byxbenen ska åka in under fötterna. Det är väl i och för sig ganska praktiskt men inte det faktum att man knyter snörena på insidan! Det blir alltså en stor knut (eller rosett om man så vill) på insidan av foten så att knutarna tar i varandra när man går. Detta resulterar i att snörena går upp och man får sätta sig ner och knyta om dem var femtonde meter. Skitsmart! Eftersom jag blev less på att knyta dem gick jag istället ganska bredbent vilket gjorde att det såg ut som att jag bajsat på mej. Som tur va är det inte så mycke folk ute vid den tiden=)
 
  
                                  

shopping.

Här kommer då en bild på min nya kamera. Har även köpt mej två par solbrillor eftersom jag är optimistisk nog att tro att värmen kommer när som helst=) De vita köpte jag mej eftersom jag länge letat efter ett par pilotbrillor men inte hittat några jag tycker om förrän nu. De röda köpte jag för att jag tycker de är balla=) Lite fulsnygga!

          

helgen.

Ja då har man då kommit hem från Göteborg igen efter en mycket trevlig påskhelg. Vädret var verkligen kanon som man kan se på bilderna nedan. På fredagen var det kalas för Alex mormor med massa god mat och ståhej. På lördagen blev det en påskmiddag med inte fullt lika mycket folk. Det var även då väldigt god mat och trevligt sällskap. Vi hann såklart med en liten shoppingtur också där jag inhandlade en digitalkamera för mina födelsedagspengar. Det blev en riktigt bra en! =) Jag ska försöka få in en bild på den senare. Efter shoppingrundan käkade vi en hamburgare på Ove´s som tydligen myntade uttrycket "gôtt mos".

 
   
                                     

påsk.

Hinner inte skriva så hemskt mycket eftersom jag har lite att stå i. Lägenheten måste städas, disken måste diskas, väskan måste packas för vi drar ju nämligen till Göteborg imorn för att stanna över påskhelgen. Men innan vi far så ska mamma och alla syrrorna (låter som att jag har typ 10 st) och viktor och Linda (svärmor) komma och käka middag eftersom jag fyller år imorn=) Jag fyller boa! P.g.a detta måste det ju såklart städas. Även fast det är min födelsedag imorn måste jag ta mig upp ur sängen och fara iväg till praktiken i vanlig ordning=(. Förväntar mej inte direkt att min kära sambo ska ge mig frukost på sängen kvart över 5 på morron så jag får väl äta frukost själv i min ensamhet. Snyft! Nej nu måste jag snart gå och lägga mej, jag tror Alex får ta hand om allt som måste göras. See ya!

irritation.

Jag blir så himla irriterad! Jag kan verkligen inte somna på kvällarna! Jag somnar oftast vid halv tolv eller senare, vilket inte skulle vara ett problem om jag gick upp den tid jag är van (d.v.s. vid 8). Men eftersom jag är på praktik nu måste jag kliva upp kvart över fem för att hinna till praktiken till sju=( Det är så jävla jobbigt att ta sig upp ur sängen efter bara lite drygt fem timmars sömn när man är van vid betydligt fler. Det gör det ju inte direkt lättare när man sneglar över på Alex som sover som en gris och inte behöver kliva upp förrän kl elva! Orättvist!



Eftersom jag inte fått någon sömn inatt kunde jag inte hålla mej vaken på bussen imorse och därför höll jag på att missa hållplatsen. Samma sak hände på vägen hem. När jag kommit hem och ätit middag skulle jag se på mitt favvoprogram "sjukhuset". Gissa vad som hände! JAG SOMNADE!!! Så jag tror fan att jag ska gå och lägga mej om en liten stund. Good night=)

önskelistan.

Va hos pappa i helgen och  fick tårta=) Sitter framför datorn nu med ett glas rött och känner att jag gärna skulle vilja ha mej en kamera. Jag fyller ju år snart men jag förväntar mej inte att få någon. Kanske får jag lite pengar så att jag kan köpa mej en själv. Sitter och tittar på olika kameror men jag tittar mest på hur de ser ut. Här kommer ett exempel på en fin kamera som jag inte skulle ha någonting emot att få=)




roligheter.

Satt och slökollade lite på youtube, tänkte att alltid hittar man nått skojigt. Och jajjemänsan! Här är resultatet!



far och fläng.

Som som jag nämnde tidigare kom jag hem till nora/bjärtrå igår, men idag bar det av till Sundsvall igen. Jag följde med pappa och alla systrarna för att köpa fönster till altanbygget som förhoppningsvis ska bli klart i sommar=). När vi ändå va i Sundsvall var vi ju såklart tvungna att ta en sväng till lägenheten eftersom ingen av dem hade hälsat på sen vi flyttade. Så det blev en fika med wienerbröd. Mums! Sedan bar det av till farmor som bor i Bergeforsen (typ). Där åt vi middag och fikade lite till och efter det åkte vi hem till bjärtrå igen. En händelserik dag med andra ord. Det blev mycket sjungande till mix megapol i bilen för att hålla humöret uppe=). 

Imorn bär det av hemåt till Sundsvall igen eftersom jag ska "jobba" (d.v.s. ha praktik). Eventuellt kanske det blir att man hälsar på Alex  farmor innan vi åker. Blir himla mycke bilåkande denna helg! Och till helgen blir det ännu mera bil eftersom vi ska åka till Göteborg och hälsa på Alex släkt. Måste försöka hitta på nånting att göra i bilen. Jag får ta mej en funderare. Tips?

nya frisyren

Här kommer då bilden på hur frisyren ser ut efter att jag varit hos Katja. hinner tyvärr inte skriva mer eftersom vi ska iväg till Sollefteå och bowla! Rock on!

Härligt!

Har precis varit hos Katja och klippt mej. Det blev jättebra och jag är rikitgt nöjd. Jag ska väl försöka få in nån bild senare. Ajja...ett stort tack till Katja iaf=)

På väg mot mitt framtida yrke

Är just nu på praktik på ett demensboende i Matfors. Har idag avklarat min första vecka eftersom jag är ledig imorn =). Känns skitbra att äntligen fått gå ut på praktik, det är ju liksom det som är höjdpunkten under terminen eftersom man bara har massa teori annars. Hittlis har det väl inte hänt så mycket. Men å andra sidan kan man ju inte förvänta så mycket action på ett äldreboende! Jag har fått dela lite dosetter, tittat på lite bensår och spolat kateter. Men nästa vecka tror jag att jag ska få ta ett venprov=). Känns lite nervöst faktiskt! Men sjuksköterskan som jag går med är jättebra så det ska nog inte vara något problem.

Sålde min balklänning här i veckan. Härligt med lite extra cash! Jag slängde med skorna också. Jag va bara glad att bli av med dom. Jag har ju inte direkt speciellt mycket garderobsutrymme i lägenheten!




Imorn ska jag klippa mej och jag hoppas att resultatet blir bra! Sedan ska jag och Alex åka hem till Nora (och Bjärtrå). Vi får väl se om det blir att man hittar på nått eller bara sitter hemmaoch ser på tv. Jaja det blir nog kul i vilket fall som helst.

RSS 2.0