julklappar.

Tänkte bara göra ett snabbt inlägg eftersom jag legat lite på latsidan när det gäller bloggandet. Julhelgen har varit mysig och lugn trots att den tillbringats på flera ställen. Har fått många bra och flera överraskande julklappar. Tänkte att jag skulle dela med mej av det och sedan återkommer jag någon annan dag om nyårsfirandet! Gott nytt år!

      Julklapparna:

  • två flaskor vin
  • pizzaslicer (min andra gick sönder)
  • bok
  • läppbalsam
  • kylskåpsmagnet (som Åsa hade gjort själv)
  • örhängen
  • havrekudde
  • hårspray
  • fotfil
  • handduksklämmor
  • nagellack
  • pussel
  • pusselmatta
  • 3D-pussel
  • högtalare till datorn och/eller mobilen
  • 2 presentkort på H&M
  • presentkort på Åhléns
  • varma sockar
  • ögonskugga
  • blockljus
  • ett jättefint afrikanskt tyg
  • salladsbestick
  • fjällresa
  • sminkborttagning
  • sminkkurs + smink för 500:- på makeup-store


minijul.

I helgen har det första av mina tre julaftnar firats hemma hos svärmor. Riktigt mysigt! Det blev julmat och julkappar, ja hela baletten. Man fick lite tjuvstart. NU jävlar är det snö alltid! Imorse när jag gick till bussen fick jag pulsa ordentligt. Jag går ju nämligen på en stig genom en liten skogsbit på väg till bussen. Snön gick ända upp till knäna blev resultatet att stövlarna fylldes med snö! Burrr! När bussen äntligen kom fick den bredsladd precis när den skulle stanna framför mej. Buschauffören satsade sedan (när jag klivit på) nerför backen och geld omkring ordentligt. Men inte sakta han ner! Jag hade fan dödsångest! Och inte finns det några säkerhetsbälten heller!  Likadant var det när jag skulle åka hem. Han trängde sig före i rondellen, körde rakt ut så att bilarna blev tvungna att tvärnita. Helt jävla galen!!!!
Imorn har jag sista föreläsningen. Slutar kl 15.00 ochdå blir det en buss till Härnösand för att åka med Alex hem till kramfors kommun. Ska åta middag hos svärmor och sen ska jag ta bilen till mamma. Där hoppas jag på ett glas vin och lite tv-mys. Allt julstök blir nog inte förrän på onsdag. Tänkte jag skulle hjälpa till lite eftersom det bara är hon hemma. Systrarna kommer onsdag kväll. Dessutom tycker jag allt stök som har med julen att göra är roligt! Jag älskar verkligen allt pyssel runt jul. När man skaffar hus kommer jag att vara sysselsatt från början av november=). JUlafton blir hos mamma och sedan annandagen hos pappa. Då kommer Alex också! Så det blir nog inte tid till några uppdateringar. Å andra sidan kommer ingen ha tid att läsa heller...

Så här såg det ut på vår parkering idag när jag kom hem. Dåliga bilder, knäppta med mobilen...


brrrr va kallt.

Idag har det varit riktigt kallt. Riktigt så där så det biter i kinderna och öronen höll på att ramla av huvudet. Självklart glömde jag mössan hemma! Egentligen visade inte termometern så där hemskt många grader; -12, men jag tror helt enkelt inte att man är va kylan då det inte varit kallt förrän nu.
Har börjat på kursen i palliativ vård, dvs vård i livets slutskede, den här veckan. Känns alltid könt i början av en kurs innan man börjar känna stressen av alla tentor och uppgifter. Jag tycker den här kursen är väldigt intressant måste jag säga! Är det nånting man känner att man vill kunna göra bra i jobbet så är det att ge någon en värdig död. Kursen startade med att vi fick se en film som fäljde en kvinna som bodde på ett hospice. Man fick även se henne strax innan hennes dödsögonblick. Det var många i klassen som hade tårar i ögonen. Dock inte jag. Jag tycker inte att det är så himla sorgligt. Dels är det så pass sjuka människor som bor på hospice varav många bara väntar på att få dö, och dels har jag redan varit med om två dödsfall när jag jobbat och jag tyckte det var fridfullt. Det enda dåliga med den här kursen är att vi har en uppgift som ska vara inlämnad den  8:e januari och så har vi tenta den 14:e januari. Det innebär att det oundvikligen måste bli pluggande under jul- och nyårshelgen=(
På lördag ska vi fira jul hos Linda (svärmor) eftersom hon ska tillbringa julhelgen på annan ort. Av den anledningen är nu alla klappar inhandlade och dessutom inslagna. Många blev det. Jag har ju slagit in alla som jag och Stina handlat till mamma, pappa och småsystrarna också. Nu är det enda som är kvar att komma på rimm eftersom Linda har bestämt att vi ska ha det. Knepigt att komma på nått bara=S Här kommer några bilder på julklapparna under vår "julgran".



bort med det gamla in med det nya.

Har varit lite dålig på att uppdatera känner jag. Men det beror mest på att jag känt att jag inte haft nått att skriva så det kanske var lika bra. I torsdags belv vi äntligen klar med tråkkursen i pedagogik. Det firades med party. Jag hade nämligen fått en VIP-inbjudan till saxokam's (min frisersalong) 2-årsjubileum. Det bjöds på snittar och vinglaset fylldes på flitigt =). Allt gratis! De hade även en DJ och utlottning av finfina priser, nämligen ett stylingjärn (plattång) från GHD värd 2200. Varken jag eller Moa vann men vi var glada ändå. Vi blev också meddelade att om man stannade kvar tills kl 22 så skulle man få gratis inträde till Våningen som är en lite flashigare krog. Så jag och Moa partade hela natten. Medan vi befann oss på salongen passade jag på att boka tid hos Katja. Så idag har jag varit och klippt av mej líte hår. Nej det blev faktiskt ganska mycket hår. När vi var klara låg det hår som skulle räcka till ett helt huvud på golvet. Här kommer en före-bild och några efterbilder.



spruta.

Åkte hem till mamma i fredags. Släkten skulle komma och fika eftersom stina (syster) fyllde år för några dagar sen. Mamma ringde när jag satt på bussen och frågade om jag hade tagit vaccinet mot svininfluensan än. Det hade jag ju inte. Bertil (morbror) hade nämligen fått några över på jobbet och eftersom de annars måste slängas undrade han om vi hade tagit det. Mamma tvingade mig att ta det äen fast jag tyckte att jag  inte behövde det. Lördagen spenderade jag i soffan, rejält påklädd, under en filt. Hade ju hört av många att man skulle få ont i armen men jag hade fan ont i hela kroppen. Framför allt i nacken och ryggslutet. Stina mådde lika dåligt av sprutan så det var inte en speciellt händelserik dag igår. Blev lite sällskapsspel på kvällen men det var det enda. Skönt ändå att man gjorde bort det på helgen så att man slapp  vara sjuk nu i veckan.



jävla is.

Igår skulle jag iväg på skolan. Jag, Hanna och Moa skulle träffas kl 10.30. Först missade jag bussen kl 10. Nästa gick kvart över så det va ingen fara. Klädde på mej i lugn och ro, kom på att jag skulle ta med mej soppåsen ut också. Duktigt! Traskade iväg mot bussen. Tittade på klockan och såg att jag nog behövde gå lite snabbare så jag pinnade på. När jag kom upp på krönet såg jag att bussen stog vid hållplatsen. I nerförsbacken lyckades jag drutta på isen och gjorde illa knät. Hade inte tid att reflektera mer över det utan upp på benen och skynda till bussen. När jag är 10 meter bakom bussen åker den. Jävla skit! Fick stå och frysa i en kvart tills nästa buss kom. Ont i knät hade jag också! Alldeles svullet är det! Jag kom i alla fall iväg till skolan för att jobba på mitt muntliga framförande jag ska ha imorn. Har varit på skolan idag också. Känns inge roligt med såna här uppgifter. Känns inte som att jag kommer behöva stå inför en klass och undervisa när jag är färdig sjuksköterska. Jag hatar verkligen muntliga framföranden! Usch!
Jag har tittat på de två första avsnitten av julkalendern. Måste säga att jag var väldigt skeptisk i förväg. Jag tål verkligen inte hon som spelar supersnälla silversara. Hon är så jäkla mesig, och hon sjunger som en bebis! Men jag tänkte att man åtminstone måste ge det en chans. Än så länge känner jag väl inte direkt att den kvalar in i kategorin över de bättre julkalendrarna man sett i sina dagar. Jag gillar inte riktigt att de sjunger så mycket. Men man får se om det artar sig så småningom.
Nej nu ska jag väl träna lite på den förbaskade uppgiften. Hej så länge...

RSS 2.0