magen aj.

Vi har varit hemma i nora/bjärtrå i helgen som vanligt. Eftersom Alex ville spendera gårdagskvällen med att fiska slog jag en pling till min käre far i hopp om att bli bjuden på middag och sällskap. Det lyckades och jag fick också insupa lite kultur. Det blev nämligen en resa till prästmon för att titta på teater: Medeltida werlden. Mycket trevligt. Det märktes tydligt att man varit med förr när en av skådespelarna frågar vart jag har mamma och vad hon gör nuförtiden! Förstår icke hur denne man kan komma ihåg ALLA människor på alla platser han spelar på. Han turnerar nämligen över hela sverige med teatergruppen. Bra minne! När vi kom hem blev det en väldigt sen men mycket god grillmåltid och Eurovision  song contest. Idag var en dag med mycket ombytligt väder. Först sol och frukost ute på det nyklippta gräset. Jag och Åsa (lillasyster) hoppade även studsmatta. Båda systrarna trodde tydligen inte att jag kunde för de blev väldigt förvånade!? Sen kom en störtskur så då blev det att ligga på verandan och läsa bamsetidningar med Åsa. När vädret tillät åkte vi sedan till sommarstugan för att klippa gräset. Jag lovade i ett svagt ögonblick att jag minsann kunde ordna detta med gräsklippandet. Jag tror jag ska sluta med att lova saker innan jag har alla fakta! Gräset hade ännu inte blivit klippt detta år och var därför ca 30 cm långt och jävulskt tjockt. Gräsmattan är inte direkt liten heller! Trots att pappa och jag hjälptes åt bjöd detta på ett rejält träningspass. Mina magmuskler har uppenbarligen inte blivit använda på ett tag för de är för tillfället i ett krampaktigt tillstånd! Detta härstammar från att skjuta gräsklipparen genom långt, tjockt gräs i UPPFÖRSBACKE! Detta gör jag inte om på länge!!!

plugg.

Sitter på skolan nu och har gjort sen kl 10 imorse. Pediatrik-plugg står på dagens schema! Moa drog för ett tag sen men Alex kommer och hämtar mej först vid halv 6 så jag  blir kvar ett tag till! Nu vill jag bara ha sommarlov!!!



ett bad?

I morse när jag åkte bussen till skolan fick man sig en rejäl överreskning. Vid navet var nämligen vägen HELT jäkla översvämmad! Bussen körde bara rakt igenom vattenmassorna men en stackars bil hade fastnat mitt i den djupaste delen! ha fick glatt sitta kvar i bilen medan en traktor försökte hjälpa honom därifrån. Vattnet verkligen bara sprutade upp genom brunnarna och sipprade upp genom asfalten i sprickorna.



Stor vattenläcka drabbar många

SUNDSVALL (ST)

En huvudledning från 1960-talet har sprungit läck på Norrmalm. Norrmalmsgatan blev helt översvämmad och bilar körde fast.
Som mest läckte det 720 liter per sekund, vilket är nästan dubbelt så mycket som hela MittSverige Vattens totala produktion.

Stora delar av centrala Sundsvall var utan vatten på morgonen. Vattenledningen som sprungit läck försörjer även sjukhuset och Skönsberg med vatten.

– Men när det gäller sjukhuset finns det vattenreserver som vi kan koppla om till. De klarar försörjningen i fyra dygn, säger avdelningschef Stig Ångman.

Orsaken till läckan är än så länge okänd.

Läckan uppstod nedanför kommunhuset norr om Teliahuset. Hela Norrmalmsgatan mot infarten till busstationen blev översvämmad men det mesta av vattnet har nu sjunkit undan. En grävmaskin är på plats och arbetet med att söka orsaken till läckan har påbörjats. Vägen gav vika och ett mycket stort hål uppstod, därför är nu ena körbanan avstängd.

Vattendjupet längs Norrmalmsgatan var som mest omkring 40 centimeter och bilisterna överraskades helt av massorna.

Eftersom vattnet låg på mot Teliahuset var det länge osäkert hur mycket vatten som kan ha trängt in i byggnaden. Den senaste rapporten visar att det troligen bara är mindre utrymmen som hittills har påverkats.







dags?

Är det dags för en uppdatering kanske? Helgen spenderades i nora/bjärtrå i finvädret=) Hjälpte bland annat mamma att sätta lite potatis och så lite annat smått och gott. Vi röjde även sly/omorganiserade lite i trädgården. Sågen ville inte riktigt samarbeta med mej så jag blev något ilsk! Blev även att vi åt kycklingsallad till middag i piccolo (växthuset) och till detta blev det ju självklart ett glas rött! Underbart=) Det hanns även med grillning i Berge och bakispizza dagen efter.
Jag lyckades dra på mej en rejäl förkylning i helgen som jag nu överfört på Alex! Så vi har båda varit sjuka och mått skit i omgångar.
Imorgon är jag ledig (egentligen har jag självstudier men jag gillar att lura mej själv) så då ska jag åka till Birsta och shoppa med mamma och systrarna. Detta trots att jag inte har några pengar. jag får väl fönstershoppa! Sen blir det hem till Nora/Bjärtrå igen! =)

handlat...IGEN!

Glömde ju säga att jag varit på makeup-store och handlat IGEN idag! Som vanligt! Denna gången  blev det en cake-eyeliner och en eyeliner-pensel. Sweet=)




looking forward to tomorrow.

Ja den här veckan har det varit mer föreläsningar men andå väldigt mycket ledigt. Gillas! Idag hade vi en smått märklig gästföreläsning om allt från autism till ADHD. Annars har inte veckan bjudigt på så mycket spännande hittils. Vi får väl se vad som händer i helgen. Hem till Nora/Bjärtrå blir det i alla fall så om det händer nått: hör av er!!!
Imorgon är både jag och Alex lediga (såklart, eftersom det är helgdag) så vi har planerat att ha en riktig mysdag. Alex förslag vill jag bara påpeka! Härlig han är min sambo=) I alla fall så har vi planerat att ta en mysfika på stan, äta god middag och bara mysa i soffan till nån bra film kanske! Blir nog super! Får inte riktigt nån sovmorgon dock eftersom vi har tvättid vid åtta...jag tänker nog inte börja med tvätten förrän nio! Så det så!

Idag har vi firat att älsklingen har sagt upp sig från jobbet....detta har han längtat efter LÄNGE! Så nu är han smått lycklig=) Det förtjänar han!

?

Jag stormtrivs verkligen med den här kursen! Superintressant och bra lärare! Den här veckan har vi bland annat få lära oss om det nyfödda barnet och vilka kontroller man gör för att se så att ingenting är fel. Fick också lära mej varför vissa människor har en grop i hakan=) Jag skrev så pennan glödde på dessa föreläsningar eftersom jag verkligen ÄLSKAR allt sm har med bäbisar och förlossningar att göra! Åh vad jag längtar tills jag kan läsa vidare till barnmorska!!! Men det är väl några år kvar tills dess, kanske man borde skaffa barn först också så man vet vad man pratar om. Hur som heslt så fick vi se lite härliga förlossningsbilder på när huvudet var på väg ut...tror inte killarna i klassen uppskattade det lika mycket dock=P
En annan bra sak med denna kurs är att vi bara går 3 dagar i veckan. Den här veckan var jag alltså ledig torsdag och fredag. Dagarna spenderades med att städa lägenheten, laga mat tills Alex kom hem och slappa framför TV:n.
Igår blev det även TV-mys med popcorn, cheeseballs och godis till "Ironman". Var ju tvungen att se den eftersom vi ikväll ska gå och se film nummer två på bio. Joel, Marcus, Nathalie, Örjan, Hampus och Billy ska självklart också hänga med. Have a good night=)

ännu en helg.

Ja då har ännu en helg kommit och gått. Och inte vilken helg som helst utan valborg. Är väl egentligen inte så jävla speciell den helgen heller men ett ypperligt tillfälle att festa=) Sen sist har bilen ombesiktats och godkänts! Så jäkla skönt...hon är fin gamla Bettan men lite småfel hade hon alltid. Dock saknar Bettan numera glaset på höger blinkers. Så om nån därute som har en förmåga att spara på gamla grejjer och bara råkar ha en högerblinkers till en volvo liggandes nånstans så kan ju den smått underliga människan höra av sig till mej!
Skitkursen är också äntligen slut och idag var kursstarten på POP-kursen (psykiatri, obstetrik och pediatrik)! Känns som att denna kurs är betydligt mer stimulerande för intellektet och hjärtat! 
Vi åkte hem i torsdags eftersom vi ändå skulle hämta Bettan (usch "Bettan" låter så tråkigt, namnförslag mottages gärna) och eftersom jag var ledig fredagen. Eftersom jag för en gångs skull fick ha bilen (Bettan eller va fan hon nu heter) så tog jag mej under fredagen en sväng på boa och inhandlade öl och for därefter till Sanna där dagen tillbringades med TV-tittande och andra trevligheter. Fredagkväll var det ju självklart fest! Mycket trevligt! =) Lördagen va jag så bakis så jag inte visste vart jag skulle göra av mej. Lyckades förflytta mej från sängen till soffan vid 14-tiden, lyskades duscha vid 17-tiden och till sist få i mig middag vid 20-tiden. Därefter blev det ett besök hos Marcus och Nathalie i nya lägenheten. Innan jag for hem tilll pappa sent på kvällen blev det också en liten tur till Utansjö för att hämta Malin och Bea. Söndagen innehöll en utflykt till mamma eftersom hon fyllde år. Jag passade även på att grilla medans det snöade! Hem till Sundsvall, stannade på en mack och köpte Avatar, chips och dricka vilket gjorde att det blev lite trevligt filmmys sådär på söndagkvällen. =)

RSS 2.0