ett bad?

I morse när jag åkte bussen till skolan fick man sig en rejäl överreskning. Vid navet var nämligen vägen HELT jäkla översvämmad! Bussen körde bara rakt igenom vattenmassorna men en stackars bil hade fastnat mitt i den djupaste delen! ha fick glatt sitta kvar i bilen medan en traktor försökte hjälpa honom därifrån. Vattnet verkligen bara sprutade upp genom brunnarna och sipprade upp genom asfalten i sprickorna.



Stor vattenläcka drabbar många

SUNDSVALL (ST)

En huvudledning från 1960-talet har sprungit läck på Norrmalm. Norrmalmsgatan blev helt översvämmad och bilar körde fast.
Som mest läckte det 720 liter per sekund, vilket är nästan dubbelt så mycket som hela MittSverige Vattens totala produktion.

Stora delar av centrala Sundsvall var utan vatten på morgonen. Vattenledningen som sprungit läck försörjer även sjukhuset och Skönsberg med vatten.

– Men när det gäller sjukhuset finns det vattenreserver som vi kan koppla om till. De klarar försörjningen i fyra dygn, säger avdelningschef Stig Ångman.

Orsaken till läckan är än så länge okänd.

Läckan uppstod nedanför kommunhuset norr om Teliahuset. Hela Norrmalmsgatan mot infarten till busstationen blev översvämmad men det mesta av vattnet har nu sjunkit undan. En grävmaskin är på plats och arbetet med att söka orsaken till läckan har påbörjats. Vägen gav vika och ett mycket stort hål uppstod, därför är nu ena körbanan avstängd.

Vattendjupet längs Norrmalmsgatan var som mest omkring 40 centimeter och bilisterna överraskades helt av massorna.

Eftersom vattnet låg på mot Teliahuset var det länge osäkert hur mycket vatten som kan ha trängt in i byggnaden. Den senaste rapporten visar att det troligen bara är mindre utrymmen som hittills har påverkats.







Kommentarer
Postat av: Sanna

Shit alltså va vatten!

2010-05-27 @ 11:57:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0