va faan.

Vad gillar ni mitt svullna öga!? Vaknade och tittade mig i spegeln. Vänstra ögat är fan helt svullet. Ser ut som att jag fått en smocka! Det känns så också för jag har världens huvudvärk på vänstra halvan av skallen! Usch! Bra start på dagen...



trökmat.

Har varit i bibblan idag och pluggat. Efter vi var klara tog jag en sväng på stan med Moa och My. Tänkte jag skulle hitta orangea strumpbyxor som matchar halloweendräkten som jag ska ha men det fanns inte nånstans. Det får helt enkelt bli svart istället. Däremot köpte jag lite andra grejjor till halloween, nämligen lösögonfransar, ögonskugga och svart nagellack. Blir nog bra om jag bara får till de, kan nog bli lite trixigt med ögofransarna.





vakna.

Kände att det va så skönt att ta det lugnt på morgonen så jag klev upp i tid idag också. så nu sitter jag med te och mackor och tittar på vakna med the voice. Finfint! Ska väl börja traska mot skolan vid kvart över åtta så ännu har jag gott om tid på  mej=) Ha en bra dag!


lugn morgon.

Idag hade man föreläsning. Det känns som att det var så länge sen sist. Ingen rast ingen ro! I alla fall så började vi inte förrän kvart över tio så det blev lite sovmorgon. Jag klev upp kl åtta för att bara ta det lugnt hela morgonen och inte stressa. Jag hatar nämligen att stressa på morgonen. Så jag klev upp och tog en lång varm dusch (orkade inte göra det igår kväll), åt frukost i lugn och ro medan jag tittade på "vakna med the voice". Det blev till och med en kopp te. Sen behövde jag inte stressminka mej och springa runt som en yr höna och fixa matlåda och borsta tänder och packa väskan. Riktigt skönt! Synd bara att man inte orkar kliva upp så pass mycket innan när man börjar halv nio. Jag får helt enkelt börja komma sent till föreläsningarna=)


piss.

Tenta kl 8 i morse. Äntligen är pluggandet klart!  Trodde jag! Ha! Garanterat omtenta för det gick inge bra alls, och då måste jag ju plugga på skiten igen!!! Jag är cirka 99,9 % säker på att det blir omtenta.
Efter detta bakslag gick jag och Moa på Barista och tröståt lite. Varma mackor med grillad haloumi blev det. Sen gick vi på stan en stund och nån kille försökte pracka på mej ett mobilabonnemang. Försökte vara trevlig och förklara att jag inte var intresserad men han fattade inte vinken. Sen när jag kom hem njöt jag bara av att ha en dag ledig från pluggandet.
Jag, syster stina och pappa har varit på teater ikväll. Mycket märklig pjäs men stundtals riktigt rolig. Jag gillade den! Svårt att säga va den handlade om eftersom den va så konstig. Handlade och "rollen" som försökte hitta en skådespelare som kunde spela honom. Ja ni fattar, väldigt märklig pjäs. Dock va det min favvoskådis här på teater västernorrland, då blir det alltid bra. Nu sitter vi och tittar på Top gear, ska nog ta en dusch och sova sen. God natt!


lördagkväll?

Ja hörni kvällen har väl inte direkt inneburit en "vanlig lördakväll". Jag har nämligen gjort något så roligt som att plugga. Hela kvällen mellan 8 och 11. Det är nog första (och förhoppningsvis sista) gången det har hänt nånsin. Hade egentligen tänkt gör klart dagens  plugg under dagen idag men saker kom emellan. Linda (svärmor) ringde och väckte oss kl 10 och tyckte att vi skulle gå och ta en fika på "stenstans bageri och café" som ägs av hennes vänner. Hon jobbade där idag. Vi kom väl ner på stan vid ett, fiket va proppfullt så vi gick på stan en timme  och gick sedan tillbaka. Gott fika hade dom!!! Jag kan varmt rekomendera ett besök om ni är på stan. Linda åt middag hos oss så när hon åkte hem var det bara att sätta igång med studierna. Lika bra egentligen att det blev en händelserik dag. Om jag bara hade suttit hemma hade jag inte pluggat i alla fall. Nä nu måste jag knoppa, ska till skolan imorn och plugga med Moa (fast det är söndag)

barnaminnen.

Kommer ihåg att mamma och pappa läste boken "till vildingarnas land" för mej och Stina när vi va liten. Vad jag minns va de en jättebra bok med superfina bilder. Nu kommer filmen på bio och jag är jättesugen att se den. Kanske inte på bio men hemma, uppkurad i soffan.



Utdrag ur boken:
Max busar så vilt i sin vargdräkt att han skickas i säng utan mat. Han morrar åt sin mamma. På natten växer en djungel upp och ett hav brusar fram. Max seglar iväg till Vildingarnas land. Där lyckas han tämja odjuren med sin magiska blick och han blir deras kung.





förföljd.

Som jag har frusit om mina öron på väg till skolan de senaste dagarna! Så idag efter jag och Moa suttit i bibblan tog vi en sväng på stan och ÄNTLIGEN köpte jag mej en mössa. Blev en grå baskerliknande. Lite glittrig är den också, vet faktiskt inte om det är bra eller dåligt.

Jag vet inte vad som har hänt men hela jäkla mittuniversitetet  är översvämmat av fotografer. Igår när jag precis kommit fram till skolan efter min halvtimmespromenad hemifrån, alldeles röd i ansiktet eftersom de va ganska kallt ute, blev jag påhoppad av två tjejer. De undrade om de kunde få ställa lite frågor om min ekonomi. Ja visst säger jag och besvarar. När de är klar tar de upp mobilen och vill ta en bild på mej. "VA! När jag ser ut så här!!!" De skrattade lite och lovade att bilden inte direkt skulle publiceras i sundsvalls tidning, det var ingen som skulle se den. Jag hade lust att fråga va fan de då skulle ha bilden till! Historien fortsätter. Idag när jag och Moa satt oss ner i bibblan och precis börjat plugga komer det fram en kvinna och fröklarar att hon är från Sundsvalls tidning och ska ta lite bilder i biblioteket och undrar om det är okej ifall det blir någon bild på oss. Ja säger vi lite osäkert. Senare kommer hon tillbaka och vill ha våra namn eftersom bilden blev bra tydligen. HJÄLP! Man får väl hålla utkik i tidningen då! Efter det har vi sett ungefär 15 pers på skolan som gått unt och fotat, framför allt i bibblan. Killarna vid bordet bredvis blev attackerade av någon som gick journalist, han ville ta en bild på när de pluggar men de skulle le utav bara faan. Jättenaturligt! Dessutom kom det fram en kvinna till mej som jag tyckte att jag svagt kände igen. Hon frågade om inte jag va Malins storasyster, jag va ju så himla likt. Jajjemän säger jag. Det va alltså syrrans kompis faster. Vi har träffats en gång på en fest. Hon vissta va jag hette och allting! Lite roligt.





instängd.

Har inte speciellt mycket att skriva. Det har att göra med att mitt liv inte är vidare innehållsrikt just nu. Sitter instängd i lägenheten och pluggar hela dagarna. Äter gör jag ju förstås också, och sover men annars sitter jag vid datorn och försöker begripa alla konstiga termer. Det känns väl sådär eftersom jag verkar ha utvecklat kotkompressioner av att sitta i samma ställning hela dagen. Igår hade jag så ont i svanken att jag inte kunde sitta upp på hela kvällen. Men det är väl smällar man får ta när man inte börjar i tid så att man kan plugga ett rimligt antal timmar om dagen.

höstpromenad.

Idag har pluggandet fortsatt. Det känns helt omöjligt att hinna klart med allting. Just nu skriver jag sammanfattningar på alla ämnen. Som tur är hjälps vi åt (hanna, moa, elina och jag) så att inte alla ödslar tid på att skriva samma sak. Alla de här ämnena kommer på tentan på tisdag:

·        Reumatologi

·        Neurologi

·        Cirkulationen

·        EKG

·        Blodsjukdomar

·        Leversjukdomar

·        Lungsjukdomar

·        Endokrinologi

·        Farmakologi

·        Ortopedi

·        Onkologi

·        Urologi

·        Hudsjukdomar

·        Nutrition

·        Geriatrik

 

Usch och fy! Nog om detta! Jag har ganska nyligen kommit hem från affären. Tog en promenad dit för att handla en påse chips som jag och Alex kan mumsa på ikväll när han kommer hem. Ska bara ligga i soffan och mysa. Det var faktiskt riktigt skönt, solen skiner och det är sån där härligt fräsch luft.  Den här veckan har jag faktiskt haft lite mer tid att umgås med karln eftersom han varit sjuk och hemma från jobbet. Nu har det visat sig att 5 pers på hans jobb har blivit diagnosticerad med svininfluensan!!!! Huvva! Hoppas att det inte va det han hade.

Ha en trevligt helg alllihopa!


lugnet före stormen.

Jaha då har man kommit hem från tentan i läkemedlesberäkning. Tidigt blev det när tentan började kl 8. Usch! Det kändes i alla fall som att det gick bra. Men å andra sidan så känns det ju alltid  så när det handlar om matte eftersom man tror att man räknat på rätt sätt. När jag får tillbaka den kanske det visar sig att jag tänkt helt fel. Dessutom måste man ha 90 % rätt för att bli godkänd. Man kunde få max 20 poäng så jag måste kamma hem 18 poäng för att slippa göra om den. Tre slarvfel så är jag körd.

Exempel på tal:

Situation. Inga Karlsson har en peritonsillit.

Ordination. Tablett Calciopen 1g/tillfälle.

Inga har svårt för att svälja tabletterna och önskar få ett flytande läkemedel istället. Läkaren ordinerar byte till:

Ändrad ordination. Droppar Calciopen 250 mg/ml, 1g vid varje tillfälle.

Hur många ml Calciopen droppar motsvarar ordinationen per tillfälle.


Efter tentan gick jag och Moa på Wayne's Coffee och tog en fika. Sen blev det även en tur på stan. Köpte en tunika på rea. Inte helt tokigt. Nu blir det väl till att sätta igång med plugget igen. Nästa tenta är ju nämligen om femton dagar!!!


äppelplock.

Idag har dagen spenderats med systrarna, mestadels Stina och Åsa. Först såg vi på "Ringaren i notredame" på VHS ihopkurade i pappas dubbelsäng. Riktig nostalgi faktiskt! Efter det gick vi ut och plockade alla äpplen från trädet så de inte fryser sönder. Det va härligt höstväder. Vi hade våra egna metoder. Stina hoppade på studsmattan för att nå äpplena, Åsa fångade dem i en håv och jag sorterade dem. Det blev mycket roligare på det sättet. När vi va klara fikade vi varm choklad och hårdbrömackor och spelade spel. Muminspelet, bamsespelet och hönsmammaspelet. Jag kom sist alla gångerna sen ville inte jag spela nå mer. Sen gjorde vi pizza eftersom pappa är borta hela dagen idag. Han är på nåt teatertjosan. Nu sitter vi och väntar på att körslaget ska börja.


hur i helvete är det möjligt.

Hur fan kan Camilla gå vidare i Idol. Hon har totalförstört alla låtar hon har sjungit och juryn har sagt gång på gång att hon måste sluta sjunga schlager. Men tror du hon lyssnar? NEJ! Och så går hon dessutom vidare!!!! Jag fattar verkligen inte! Jag tror att juryn blev tvungen att välja henne som wildcard bara för att TV4 tyckte synd om henne för att hon trodde att hon gick vidare. Men att svenska folket röstar vidare henne!!! Ajja nog om detta.

En som i alla fall har talang det är killen som vann lilla melodifestivalen. Tittade på finalen som av en slump och blev faktiskt riktigt överraskad av vinnaren. Han kan lätt bli en stor artist när han blir större. Lilla melodifestivalen är ju faktiskt egentligen svårare än riktiga eftersom de måste skriva text och musik själv. Även om texten inte är så vuxen så är den jävulskt överlägsen de andra bidragen.






RSS 2.0